...met een mok dampende kruidenthee en een warme deken om je heen, zit je in de koele woestijnnacht bij een behaaglijk kampvuur te luisteren naar een man en een vrouw die je enthousiast vertellen over eigenaar van de Oase met Levend Water waar jullie morgen zullen aankomen.

De eigenaar is heel bijzonder, vertellen ze. Hij ziet er dan wel jong uit, maar hij is in zekere zin toch ook een oude van dagen. Want hij leeft al van voor het begin van de tijd. Hij leeft eeuwig. Hij heeft samen met zijn Vader en met de Heilige Geest alles gemaakt, ook het universum, zelfs de tijd. En toch, met al die geweldig grote dingen die ze hebben gemaakt, noemen ze zelf de mens de kroon op al hun werk. De Vader noemt hen zelfs zijn kinderen.
De Vader, de Zoon en de Heilige Geest zijn dus God , almachtig, alwetend en 100% liefde. Daarom noemen wij God de Vader ook onze Vader en geven we hem in gedachten een hoofdlettertje mee. Dat is het minste wat we kunnen doen," vertellen ze je lachend. "En het mooie is, dat jij ook een van Zijn kinderen kunt worden!" gaan ze verder.
"Hoe dan?!" vraag je verbaasd.
"Door Zijn Zoon, als je die leert kennen, dan leer je ook de Vader kennen!" zegt de vrouw.
"Zijn zoon?" vraag je, "je bedoelt diezelfde zoon die volgens jullie alles heeft gemaakt?"
"Ja, die bedoelen we - de eigenaar van de Oase!"
Het duizelt je een beetje, maar er schiet je ineens iets te binnen. "Dus.... als ik morgen de eigenaar ontmoet, en als de eigenaar God is zoals jullie zeggen, dan... kan ik morgen God ontmoeten???"
Je reisgenoten kijken je rustig aan.
"Ja, zo is het precies," zegt de man.
Zou dat echt waar zijn?! Je weet niet of je het gelooft, maar je merkt dat je het eigenlijk wel zou willen geloven. 

De twee woestijnreizigers vertellen intussen gewoon verder. De vrouw neemt het woord. "Hij, die alles heeft gemaakt, staat in zijn prachtige Oase altijd op de uitkijk naar woestijnreizigers. Want dat zijn allemaal mensen die bedoeld zijn om kinderen van zijn Vader te worden!
Hij houdt zelf trouwens ook intens veel van alle woestijnreizigers. Hij houdt zoveel van ze, dat Hij er alles voor over had om de toegang naar de Oase, die lange tijd was afgesloten voor woestijnreizigers, weer beschikbaar te maken. Hij wilde dat alle mensen in woestijn weer vrij toegang zouden hebben tot Hem, en tot zijn Vader.

Het prijskaartje daarvoor was echter erg hoog, het was de hoogste prijs die ooit ergens voor is betaald. De prijs die betaald moest worden, was dat Hij vrijwillig de Oase zou verlaten, een onopvallende woestijnbewoner zou worden, zich vals moest laten beschuldigen zonder protest en zich ook vrijwillig moest laten veroordelen ook al was Hij onschuldig. De veroordeling zou luiden: laat je slaan, laat je geselen, laat je bespotten en bespugen, en laat je op een afschuwelijke manier ter dood brengen.

Let wel, Hij hoefde dit natuurlijk niet te doen. Hij was geen woestijnbewoner, Hij was de eigenaar van de Oase! Maar Hij en Zijn Vader konden zich een toekomst in de Oase zonder de mensen die ze hadden geschapen, niet voorstellen. En daarom deed de Eigenaar van de Oase alles wat nodig was om de toegang voor de mensen tot de Oase en tot de Vader weer te openen.
Hij werd een woestijnbewoner.
Hij liet zich vals beschuldigen.
Hij liet zich onschuldig veroordelen.
Hij onderging vrijwillig martelingen, spot en hoon.
Hij onderging de doodstraf aan het kruis.
Hij deed dat uit liefde voor de mensen. Uit liefde voor ons. Uit liefde voor jou.

Maar daarmee hield het gelukkig niet op! Want na drie dagen in het graf, gebeurde er een wonder: Hij stond op uit de dood! Hij was immers God zelf.
En Zijn dood en opstanding openden de toegang tot de Oase, en tot de Vader in de Oase, weer voor alle mensen die daarnaar op zoek waren.

De Eigenaar is dan ook dolblij als woestijnreizigers het smalle pad naar de Oase hebben gekozen en op zoek gaan naar Hem en Zijn Vader!

"Maar hoe komt het dan dat de mensen geen toegang meer hadden tot de Oase? En waarom is het nu nog steeds alleen mogelijk via die smalle weg waar wij overheen zijn gekomen? En waarom was de prijs om de toegang weer te openen, zo ontzettend hoog?" vraag je.

"Daarvoor moeten we je ook wat meer over de Vader vertellen," zeggen je reisgenoten.