Click for English page Click for English

Dit is de Thuispagina van deze site, waar ik je wat meer zal vertellen over mijzelf en de achtergrond van de stalnaam. Je kunt op elk moment dit "Desert"-gedeelte van de site verlaten en teruggaan naar het gedeelte rondom de cavia's, de "Garden", door op de onderste knop in het menu aan de linkerkant te klikken.

Mijn naam is Katja, ik ben geboren in 1971, ik woon in Almere en ik ben een christen.

Nu kun je denken, wat maakt het voor een caviasite nou uit of je christen bent of niet?! Nou, voor de meeste caviasites maakt dat ook helemaal niets uit.
Maar voor deze wel.

Want mijn hele stalletje, en alle dieren daarin, zijn gewijd aan de God van de bijbel. Dat betekent heel concreet dat Hij eigenlijk de Eigenaar is van de stal, en Hij maakt duidelijk hoe de dieren heten, wat er moet gebeuren als ze ziek zijn, waarom ze overlijden, wie er geboren worden en ook welke dieren wel of niet verkocht en aangekocht worden.

Toen ik nog in Weesp woonde was dat al zo, alleen heette mijn stalletje toen nog Weespercaafjes en zat ik op weespercaafjes.nl. Sinds ik in juni 2008 verhuisd ben naar Almere, werd het ook tijd voor een Nieuwe Naam voor de stal. En een nieuwe site!

Woestijntuin
In gebed heeft God toen laten zien dat mijn stalletje Desert Garden mocht heten, een tuin in de woestijn.
En Hij legde mij uit dat deze wereld een dorre, droge, hete woestijn is, met weinig rust en nog minder water voor de mensen die de weg naar Hem nog niet hebben gevonden. De woestijn is niet bedoeld als straf, maar meer een automatisch gevolg van Gods afwezigheid. Waar Hij is, is leven, is groei, is groen. Waar Hij niet is, is het dor, droog en doods.

Gelukkig kun je vanuit die woestijn van het leven ook naar de Oase gaan, een plaats die iets laat zien van hoe het leven eigenlijk Bedoeld is. Een plaats waar stoffige woestijnbewoners even kunnen uitrusten in de schaduw, genietend van een koel glas water en heerlijke lekkernijen, met de heerlijke geur van bloemen om hen heen. Een plaats waar God is, waar dus leven is, en groei, en groen. Een plaats waar wij mensen niks meer Moeten, maar wel heel veel mogen. Een plaats waar we welkom zijn, aanvaard zijn, geliefd zijn.

Waarom vertel ik dit verhaal over woestijnen en oases en dorstige, vermoeide mensen?
Omdat mijn caviastalletje een kleine maar fijne uitdrukking mag zijn van een van de vele bloementuinen in de Oase. Er is een mooie tekst in de bijbel waarop ik dit baseer:

Wees niet bang meer, dieren van het veld, want een kleed van groen bedekt de woestijn, de bomen dragen volop vrucht, vijgenboom en wijnstok geven hun rijkdom.
En jullie, kinderen van Sion, wees blij en barst uit in gejubel om de Heer, jullie God, want Hij geeft je regen om je te verkwikken, Hij laat de regen overvloedig op je neerdalen, vroege regen en laten regen, elk op de juiste tijd.

Dit is een gedeelte uit het bijbelboek Joel, een tekst die ik van God als antwoord kreeg toen ik Hem de naam van de stal vroeg; de tekst laat zien dat alles gaat groeien en bloeien en vrucht geven - ook mijn caafjes. De stal is een soort tuin, een mini-hof van Eden.
En dat tuintje in de woestijn van ons leven, dat is Desert Garden.

Daarom heb ik elk dier een eigen pagina gegeven, met een leuke foto, veel kleurtjes, en de uitleg van de naam die het van God gekregen heeft. Zo kan elk dier, en elke webpagina, als het ware een ander, uniek bloemetje zijn waar je van mag genieten als je op je reis door de woestijn van je leven toevallig in mijn deel van de Oase terecht bent gekomen.

Dus ontspan, geniet, en Wees Welkom in mijn woestijntuin, in Desert Garden...